top of page

Fotoreis -  Noord Noorwegen

foto filippo kleur.png

Datum: Nog niet bekend. Winter 2021-2022 |  Prijs:  Nog niet bekend |  Aantal deelnemers: 3-4 |  Locatie: Senja, Noorwegen

Het noorden van Noorwegen, een magische plek die met geen andere locatie vergeleken kan worden. De uitgestrekte landschappen met besneeuwde bergen, ruige kusten en hoge pieken maken het een plek waar iedere landschapsfotograaf zich helemaal uit kan leven!

 

Senja is een eiland ten noorden van de wereldberoemde Lofoten, en ligt dan ook ruimschoots boven de Poolcirkel. De ligging van het eiland maakt het de perfecte plek om tijdens de heldere nachten te genieten van het noorderlicht.

Tijdens deze georganiseerde fotoreis in samenwerking met FotoFilippo neem ik je mee naar de mooiste plekken van het eiland om de ongerepte landschappen perfect op de foto te zetten. We zullen een avontuurlijke wandeling maken op sneeuwschoenen, uitgebreid aan de slag gaan met landschapsfotografie en houden zelfs ‘s nachts onze ogen open voor het noorderlicht!

Houdt ook zeker je telelens paraat, want de kans dat we rendieren, elanden of zeearenden spotten is altijd aanwezig!

_Y3A7447.jpg

VOOR WIE?

 

Deze week vol natuurfotografie is speciaal opgezet voor de echte natuurliefhebber die meer uit zijn of haar landschapsfoto’s wil halen. We zullen uitgebreid de tijd nemen om aan de slag te gaan met verschillende technieken om nóg betere foto's te maken. Ervaring met het instellen van je eigen camera (met verwisselbare lens) is dan ook gewenst. Fysiek is deze reis niet zwaar. Iedereen met een gemiddelde conditie kan prima deelnemen (4 wandeluren). Sommige fotolocaties zijn tenslotte alleen te bereiken op sneeuwschoenen!

PROGRAMMA

 

AANKOMST

Deze dag zal voor jullie vooral bestaan uit reizen. Eenmaal aangekomen op de luchthaven (Tromso / Bardufoss) ontvang ik de deelnemers en rijden we in het donker naar het hotel waar we de komende nachten zullen verblijven. Deze eerste dag zullen we niet veel aan fotografie toe komen. Als we veel geluk hebben kunnen tijdens deze rit of bij aankomst bij het hotel de eerste foto's van het noorderlicht al maken! 

 

DAG 2 t/m 6

Om de relatief korte dagen en lange nachten zo goed mogelijk te benutten zullen we zo veel mogelijk met de camera's op pad zijn.

Overdag bezoeken we de mooiste plekken en zoeken we naar de beste composities. Daarbij hebben we alle tijd om aan de slag te gaan met verschillende filters en technieken en kunnen we ons focussen op de kleine details in het landschap. Ook zullen we de sneeuwschoenen onderbinden voor een mooie wandeling door de diepe sneeuw. Deze wandelingen kunnen vrij inspannend zijn, maar de beloning is groot!

's Avonds hopen we uiteraard op een heldere hemel, zodat we de kans krijgen om het magische noorderlicht te fotograferen.

We zitten dus niet stil!

LAATSTE DAG

Afhankelijk van de vluchttijden benutten we de laatste ochtend door nog één zonsopkomst te fotograferen, of vertrekken we al vroeg richting de luchthaven.

Naamloos_panorama1.jpg

INCLUSIEF

 

- 6 overnachtingen in appartement waar iedere deelnemer beschikt over een eigen slaapkamer

- Alle maaltijden gedurende de week (ontbijt, lunch en diner)

- Vervoer ter plaatse op het eiland (bus met spijkerbanden / 4x4)

 

- Vervoer van- en naar de luchthaven

- Begeleiding tijdens het fotograferen van de landschappen, het noorderlicht en eventueel wildlife

- Tijd en ruimte om foto's uit te zoeken en bewerken

 

EXCLUSIEF

 

- Retourvlucht (Amsterdam > Tromso/Bardufoss)

In overleg boeken wij deze vlucht voor u om er zeker van te zijn dat alle deelnemers gelijktijdig aankomen
 

- Reis- en annuleringsverzekering

- Alcoholische dranken en andere frisdranken

- Eventuele andere persoonlijke aankopen

Ben je enthousiast geworden en heb je interesse in deze unieke fotoreis? Vul vrijblijvend het inschrijfformulier in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

TOT SLOT

 

Natuurfotografie zit vol verassingen. Op een aantal aspecten hebben we dan ook geen invloed en kunnen we niet overal garanties voor geven. Wél kunnen we je verzekeren dat we er een fantastische week vol mooie fotografie van maken.

Van de deelnemers wordt een flexibele houding verwacht op het moment dat het anders loopt dan gepland. Garanties wat betreft het noorderlicht zijn absoluut niet te geven, maar de kansen zijn erg groot!

De winter in deze regio is streng en een meter sneeuwval is hier geen uitzondering. Om onze deelnemers voor te bereiden op deze reis voorzien we iedereen vooraf van een uitgebreide paklijst met kledingadvies.

Het boeken van deze reis gaat via de website van Foto Filippo. (www.fotofilippo.nl)

Mocht je er nog niet helemaal uit zijn of heb je een vraag? Neem gerust contact met mij op, zodat we alles uitgebreid kunnen bespreken. De makkelijkste manier om dit te doen is via het contactformulier, of stuur rechtstreeks een e-mail naar: gertjan.onvlee@gmail.com

 

bottom of page