top of page

PORTFOLIO

Voor mij is fotografie de perfecte manier om anderen te laten meegenieten van de natuur en bewust te laten worden van de schoonheid die om ons heen te vinden is. De foto's in mijn portfolio zijn stuk voor stuk tot stand gekomen vanuit een grote passie voor de natuur. De gefotografeerde landschappen en wilde dieren staan dan ook absoluut op de eerste plaats.

 

Iedere vorm van fotografie vergt een passende aanpak om uiteindelijk tot het gewenste resultaat te komen, maar één ding hebben alle foto's op deze website gemeen; Er is een hoop tijd en energie in gestoken.

Het fotograferen van landschappen draait bij mij om het kiezen van de juiste compositie, de interessante voorgrond, die ene perfecte wolkenlucht en het vinden van rust in de natuur. Vaak is het lang afwachten tot alles samenvalt. De mooie wolkenluchten die we graag fotograferen tijdens zonsopkomst of zonsondergang, kunnen bij het fotograferen van het noorderlicht zomaar roet in het eten gooien en er voor zorgen dat je zonder foto's huiswaarts moet.

Het lange wachten en vooral de grote beloning wanneer het lukt, dat maakt het zo mooi.

Ook bij het fotograferen van wilde dieren is geduld vaak de sleutel tot succes. Voor het fotograferen van wilde bruine beren in de Finse bossen is een hoop geduld en stilte nodig om de dieren niet af te schrikken. Toch is dat niet altijd genoeg. De dieren in de bergen van Noorwegen bijvoorbeeld. De muskusos is een soort waar er in Noorwegen ongeveer 260 vrij van rondlopen in een natuurgebied van bijna 1.700km2. Het spreekt voor zich dat er lange afstanden (te voet) moeten worden afgelegd om deze prachtige dieren te vinden en te fotograferen. Het zelfde geldt voor de wilde rendieren. Zij kunnen ongelooflijk lange afstanden afleggen en zijn daardoor lastig traceerbaar. Ook het benaderen vergt een hoop geduld. Wanneer één van de rendieren een glimp van je opvangt of onraad ruikt, zal de gehele kudde vertrekken en is de kans op een foto verkeken.

De conclusie is dat de natuur zich niet laat sturen. De landschappen of wilde dieren bepalen of wij als fotograaf uiteindelijk met foto's thuis zullen komen. Lukt dit een keer niet? Laat je dan niet uit het veld slaan en geniet van de prachtige omgeving.

CATEGORIE KIEZEN

LANDSCHAPPEN

LANDSCHAPPEN

WILDLIFE

WILDLIFE

bottom of page