top of page

VOORBEREIDINGEN... What's in my bag?Alweer een tijdje geleden vroeg ik jullie via mijn Instagram account deze blog te schrijven of niet. Uit de antwoorden bleek dat er veel mensen wel oren naar hadden om een beter idee te krijgen van de voorbereidingen op een reis zoals de aanstaande. Volgende week vertrek ik weer naar Noorwegen. En wel om één van mijn favoriete onderwerpen te fotograferen. De muskusos. Heb je mijn vorige blog gelezen?

Al eerder fotografeerde ik deze prachtige, prehistorisch-ogende dieren in de zomer en de herfst. Deze keer hoop ik op omstandigheden die ik nog niet heb gehad in de bergen van Noorwegen. Hoe gaaf zou het zijn om thuis te komen met een serie prachtige foto's van de muskusossen in de regen, mist, en misschien zelfs een eerste voorzichtige sneeuwbui?!

Deze keer zal de reis iets ander lopen dan gewoonlijk; Ik zal namelijk in m'n eentje naar Noorwegen reizen om te proberen de muskusossen in hun natuurlijke omgeving te vinden en te fotograferen. Om mijn kans van slagen zo veel mogelijk te vergroten (en natuurlijk omdat ik het gewoon leuk vind) begin ik al vroeg met de voorbereidingen. Dit betekent dat ik regelmatig de kaart bestudeer, het weer in de gaten houd, de spullen die zéker mee moeten even door mijn handen laat gaan, et. etc. Voorpret, noem ik dat!

Het inpakken van mijn tas is bijna een ritueel geworden. Ruim voordat het echt nodig is worden alle spullen die mee moeten uitgestald om mezelf een duidelijk beeld te geven van wat er allemaal in de tas moet!

Om het voor iedereen (ook voor mijzelf) in één keer lekker duidelijk te krijgen; EEN PAKLIJST!


---


IN DE TAS - KLEDING


Thermo onderkleding

Wollen basislaagjes met korte mouwen,

Wollen basislaagjes met lange mouwen

Fleecetruien (warm en nog warmer)

Wandelbroek (G1000)

Gevoerde wandelbroek (ook G1000)

Regenbroek

Hardshell jas (waterdicht)

Lichtgewicht donsjas

Dikke winterjas

Verschillende mutsen

Balaclava (bivakmuts)

Meerdere setjes dunne handschoenen (altijd een droog paar)

Dikke handschoenen

Donzen wanten (wind- en waterdicht),

Gaiters

Veel wollen sokken

Bergschoenen

Winterschoenen


IN DE TAS - FOTOGRAFIE

Canon 5D IV

Canon 17-40mm f/4L

Canon 70-200mm f/2.8L IS II

Canon 500mm f/4L IS

LeoFoto LS-365C (statief)

LeoFoto LH-55 (balhoofd)

Filterset (Polarisatie, ND, GND)

Accu's

Geheugenkaarten

Reinigingsspullen

Laptop

Externe harddrive (2x)

Opladers

Canon 7D (video)

Tokina 11-16mm f/2.8 (video)

RØDE VideoMicro

Mini-statief

Afstandbediening


IN DE TAS - OVERIG


Thermoskan (koffie!)

MSR benzinebrander

Pannetje

Maaltijden

Bestek

Energierepen

Hoofdlamp

Zaklamp

Mes

EHBO-set

GPS

Kaart + kompas

Opladers, batterijen, kabels

Verrekijker

Sneeuwbril


---Dat er twee camera's mee gaan heeft twee redenen. De belangrijkste is dat als de eerste er om welke reden dan ook mee ophoudt, er altijd een back-up is! Ik moet er niet aan denken dat ik er aan het begin van de reis achter kom dat mijn camera niet doet wat hij moet doen.

Twee body's dus! 

De tweede reden is dat het mij de mogelijkheid geeft om zowel foto's als video's tegelijkertijd te maken. Wie weet komt er wel een video van deze reis online?

Er is natuurlijk een flinke fototas nodig om alle spullen voor een hele dag in de bergen mee te kunnen nemen! De gehele set weegt de nodige kilo's, dus draagcomfort is erg belangrijk. Hiervoor heb ik gekozen voor de Mr. Jan Gear Boris IV. Een grote fototas waarin de 500mm met body en veel extra's vervoerd kunnen worden. En niet onbelangrijk, hij mag mee als handbagage in het vliegtuig!

Tijdens deze aanstaande reis neem ik een leuk extraatje mee. In plaats van mijn eigen statief zal ik een LeoFoto statief uit de Ranger serie testen. Statieven uit deze serie staan bekend om hun kleine pakformaat, lichte gewicht maar uitmuntende stabiliteit. De eerste indrukken van dit statief zijn veelbelovend, dus ik ben er van overtuigd dat hij mij niet zal teleurstellen. Later zal ik een uitgebreide review wijden aan dit statief (LS-365C) en het balhoofd (LH-55).

110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page